Horstmann advokater
Tvangsarv

Tvangsarv


Hvad er tvangsarv?Tvangsarv er den del af din formue, som du ikke kan bestemme over i et testamente. Hvis du har ægtefælle eller livsarvinger (børn, børnebørn og oldebørn), så skal de arve mindst ¼ af din formue, som den er ved dødsfaldet. ¼ af din efterladte formue er altså tvangsarv, mens den resterende del af din formue kaldes friarv.

Du kan ikke gøre dine tvangsarvinger arveløse, men du kan begrænse deres arv til tvangsarven, og du kan i et vist omfang bestemme, hvordan (i hvilke aktiver) tvangsarven skal udredes.

Derudover kan arven til dine børn begrænses til et nærmere bestemt beløb, der er fastsat i Arveloven, og som hvert år reguleres op. Beløbet udgjorde i 2008 kr. 1.000.000,00, og i 2013 var det nået op på kr. 1.150.000,00. Det skal fremgå udtrykkeligt af testamentet, hvis du vil lave en sådan beløbsmæssig begrænsning. Det er ikke nok bare at skrive, at barnet kun skal have sin tvangsarv eller arve mindst muligt.

 


Få yderligere informationer, kontakt:

Dorthe Horstmann

Advokat, partner

Iben Kjølbye

Advokat


 
Ansættelsesret
Arv og testamente
Bolighandler
Dødsboer
Familieret, separation og skilsmisse
Forsikring
Inkasso
Konkurs/ gældssanering/ rekonstruktion
Lejeret
Lokalplaner
Miljøret
Personskade
Retshjælp og fri proces
Selskaber
Socialret
Strafferet
Udbuds- og konkurrenceretOm os  |   Sidste nyt  |   Medarbejdere  |   Ofte stillede spørgsmål  |   Følg din sag   |   Kontakt os | Sveriges Konsulat
Sct. Mathias Gade 23 · 8800 Viborg · Tlf 87 27 47 00  ·   adv@horstmann.dk

QUICKLINKS TIL AKTUELLE EMNER OG SPØRGSMÅL:


Hvilken erstatning har jeg ret til?

Det koster ikke noget at ringe og høre hvad vi kan tilbyde dig.

læs mere her

 

KOM GODT I HUS!

Endelig du har skrevet under på købsaftalen, og er klar til at indrette huset, male stuen og anlægge haven. 

Men desværre sker det ind i mellem, at glæden forvandles til ubehagelige overraskelser, ærgelser og økonomiske tab, når det viser sig, at pletten skimmelsvamp og ikke bare en plet - eller den uafsluttede byggesag ikke gik i orden alligevel.

Læs mere her om hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Tænk hvis det ikke længere er så yndigt at følges ad...

En skilsmisse er aldrig let – specielt ikke hvis der er børn indblandet. Der skal tages stilling til mange væsentlige ting, og der er ofte et væld af følelser indblandet. Dette kan betyde, at man har svært ved at tale sammen, og indgå de – for fremtiden – nødvendige aftaler.

Læs mere om separation/skilsmissebevillingen, økonomi og børn i denne artikel.

 


Copyright © 2014 Horstmann advokater advokatpartnerselskab. Alle rettigheder forbeholdes.