Horstmann advokater
Tvangsarv

Tvangsarv


Hvad er tvangsarv?Tvangsarv er den del af din formue, som du ikke kan bestemme over i et testamente. Hvis du har ægtefælle eller livsarvinger (børn, børnebørn og oldebørn), så skal de arve mindst ¼ af din formue, som den er ved dødsfaldet. ¼ af din efterladte formue er altså tvangsarv, mens den resterende del af din formue kaldes friarv.

Du kan ikke gøre dine tvangsarvinger arveløse, men du kan begrænse deres arv til tvangsarven, og du kan i et vist omfang bestemme, hvordan (i hvilke aktiver) tvangsarven skal udredes.

Derudover kan arven til dine børn begrænses til et nærmere bestemt beløb, der er fastsat i Arveloven, og som hvert år reguleres op. Beløbet udgjorde i 2008 kr. 1.000.000,00, og i 2013 var det nået op på kr. 1.150.000,00. Det skal fremgå udtrykkeligt af testamentet, hvis du vil lave en sådan beløbsmæssig begrænsning. Det er ikke nok bare at skrive, at barnet kun skal have sin tvangsarv eller arve mindst muligt.

 


Få yderligere informationer, kontakt:

Dorthe Horstmann

Advokat, partner

Iben Kjølbye

Advokat


 
Ansættelsesret
Arv og testamente
Bolighandler
Dødsboer
Familieret, separation og skilsmisse
Forsikring
Inkasso
Konkurs/ gældssanering/ rekonstruktion
Lejeret
Lokalplaner
Miljøret
Retshjælp og fri proces
Selskaber
Socialret
Strafferet
Udbuds- og konkurrenceretOm os  |   Sidste nyt  |   Medarbejdere  |   Ofte stillede spørgsmål  |   Følg din sag   |   Kontakt os | Sveriges Konsulat

Sct. Mathias Gade 23 · 8800 Viborg · Tlf 87 27 47 00  ·   adv@horstmann.dk

QUICKLINKS TIL AKTUELLE EMNER OG SPØRGSMÅL:


HAR DU STYR PÅ, HVEM DER ARVER DIG?

Alle kan have behov for et testamente - uanset hvilken livssituation, man befinder sig i.

Hvis du allerede har et testamente, men spekulerer på, om indholdet fortsat passer med dine ønsker og gældende arvelovgivning, tilbyder vi et GRATIS TESTAMENTETJEK.

Uanset om du ønsker at oprette et testamente eller allerede har et i forvejen, så kontakt advokat Iben Kjølbye for en snak om dit behov for testamente. 

 

KOM GODT I HUS!

Endelig.. du har skrevet under på købsaftalen, og er klar til at indrette huset, male stuen og anlægge haven. 

Men desværre sker det ind i mellem, at glæden forvandles til ubehagelige overraskelser, ærgelser og økonomiske tab, når det viser sig, at pletten var skimmelsvamp og ikke bare en plet - eller den uafsluttede byggesag ikke gik i orden alligevel.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig

 

TÆNK HVIS ULYKKE ELLER SYGDOM RAMMER, OG DU FÅR SVÆRT VED AT TRÆFFE BESLUTNINGER...

Pr. 1. september 2017 blev der mulighed for, at man som privatperson i en såkaldt fremtidsfuldmagt selv skal kunne bestemme, hvem der skal tage over, såfremt man pga. sygdom, svækket mental funktion eller helbred ikke længere kan varetage egne forhold.

 

Læs mere om fremtidsfuldmagter og mulighederne heri i denne artikel

 


Copyright © 2018 Horstmann advokater advokatpartnerselskab. Alle rettigheder forbeholdes.